Πουλάτε σπίτι; Οργανώστε το σωστά και πουλήστε το άμεσα!

Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πουλάτε ένα σπίτι, έτσι ώστε να προσελκύσετε πιθανούς αγοραστές και να το πουλήσετε, εν τέλει, στην ψηλότερη τιμή.

Μια σημαντική παράμετρος αυτής της διαδικασίας, είναι η διαμόρφωση του σπιτιού, έτσι ώστε να είναι ελκυστικό. Σ’ αυτή την παράμετρο, πρέπει να λάβετε υπόψη τη διάταξη των επίπλων και τη διακόσμηση που να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. 

Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι λόγοι που αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η διαμόρφωση ενός σπιτιού, πριν το διαθέσετε για πώληση:

  • Η σωστή διαμόρφωση βοηθά τους πιθανούς αγοραστές να οραματιστούν τον εαυτό τους σε εκείνον το χώρο. Όταν ένα σπίτι είναι άδειο ή αντίστροφα, γεμάτο με προσωπικά σας αντικείμενα, μπορεί να είναι δύσκολο για τους πιθανούς αγοραστές να φανταστούν ότι ζουν εκεί. Εάν τοποθετήσετε στο σπίτι όμορφα έπιπλα και το διακοσμήσετε, μπορεί να δημιουργήσετε ένα χώρο πιο φιλόξενο, έτσι ώστε οι πιθανοί αγοραστές να μπορέσουν να «δουν» τον εαυτό τους να κατοικεί εκεί.
  • Η σωστή διαμόρφωση αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού. Αυτό κάνουν άλλωστε και οι σκηνοθέτες, οι οποίοι στοχεύουν στην ανάδειξη ενός ακινήτου, τονίζοντας τα καλύτερά του χαρακτηριστικά! Είτε πρόκειται για μια εκπληκτική θέα, ανοικτή κάτοψη ή μοναδικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. 
  • Ένα καλά οργανωμένο σπίτι δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμο για νέους ιδιοκτήτες να μετακομίσουν και να αρχίσουν να το απολαμβάνουν αμέσως. Επιπλέον, αυτό θα απαλλάξει τους αγοραστές από το να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια, αναλαμβάνοντας ανακαινίσεις ή αλλάζοντας τη διακόσμηση. Αυτό επίσης, θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην περίπτωση που οι αγοραστές είναι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, με δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα.
  • Ακόμη, αυξάνεται η αξία του ακινήτου. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σπίτια στα οποία έχει ήδη γίνει διαμόρφωση, πωλούνται πιο ακριβά, από τα υπόλοιπα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ένα καλά διαμορφωμένο σπίτι δίνει την εντύπωση ότι είναι καλά συντηρημένο και ότι το φρόντιζαν οι προηγούμενοι ένοικοι του. 
  • Τέλος, το ακίνητο προσελκύει περισσότερους αγοραστές. Όταν σε ένα σπίτι, όλα φαίνονται τέλεια διαμορφωμένα, είναι πιθανό να προσελκύσει ένα ευρύτερο φάσμα αγοραστών, ακόμα και αγοραστών που δεν είχαν καν σκεφτεί να το αγοράσουν, σε διαφορετική περίπτωση. Επομένως, η αύξηση της ζήτησης, θα οδηγήσει σε περισσότερες προσφορές και ταχύτερη πώληση.

Άρα, διαμόρφωση ενός σπιτιού είναι ένα καίριο σημείο στη διαδικασία πώλησης ενός ακινήτου. Δημιουργώντας έναν φιλόξενο και ελκυστικό χώρο, οι υποψήφιοι αγοραστές είναι πιο πιθανό να εντυπωσιαστούν από τα χαρακτηριστικά του και να προχωρήσουν σε προσφορά. 

Εάν ετοιμάζεστε, λοιπόν, να πουλήσετε ένα ακίνητο, επικοινωνήστε με τους Συμβούλους της Zillien Property, για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά το χώρο σας. 

Related posts